Творчому учителюВівторок, 23.04.2019, 18:59

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Мої статті [56]

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 199

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Статті » Мої статті

Технології на основі ДНК, які змінять наше життя

Ми часто говоримо про революцію на гребені досліджень ДНК, але поки не бачимо, як вона відбивається на нашому повсякденному житті, в наших будинках. Виступаючи на конференції, присвяченій експоненційної медицини в 2016 році, Реймонд Макколі розповів про те, як ми зможемо читати, писати і зламувати ДНК, і які можливості це перед нами відкриває.

Наприклад, три інновації в галузі технологій на основі ДНК, які можуть змінити наше тихе домашнє життя в найближчому майбутньому, - повідомляє hi-news.ru.

Предмети побуту, об'єднані в мережу, будуть стежити за здоров'ям.

 

Хайтек туалет

Секвенування першого геному людини стало подвигом Геракла, що потребувало  десять років, і обійшовся в 3 мільярди доларів США. Сьогодні, в принципі, будь-хто може отримати повне секвенування генома за 12 годин і тисячу доларів, а компанії старанно працюють над зниженням вартості секвенування до 100 доларів.

Макколі прогнозує, що в 2018 році вартість секвенування генома людини впаде нижче 20 доларів. До 2022 року воно буде коштувати не дорожче води в бачку унітаза. Що найсмішніше, можливо, бачок унітазу обзаведеться вбудованим пристроєм для секвенування. Макколі дійсно вважає, що туалети стануть центральними об'єктами в домашній мережі майбутнього. Вони не тільки будуть визначати здоров'я нашого організму і раціон, вони будуть давати підказки, мовляв, «тобі пора зав'язувати з дешевим пивом».

В даний час обмежуючим фактором дешевого секвенування є розробка необхідного програмного забезпечення, яке буде інтерпретувати ці дані, а ми зможемо отримувати всю цінну інформацію від довгих ланцюжків А, Т, Ц і Г.

Клітинне сільське господарство дозволить виробляти тваринні продукти без тварин

Макколі бачить великий потенціал в так званому «клітинному сільському господарстві», тобто в створенні яєць без курей і яловичини без корів. Одного разу наша улюблена їжа, можливо, зовсім не потребуватиме вбивства тварин. Хіба це погано? Деякі тварини поводяться досить усвідомлено. Корови радіють, мавпи розпізнають помилкові переконання, дельфіни спілкуються пропозиціями. І незважаючи на те, що вони на нашому місці навряд чи вели б себе більш гуманно, людина несе відповідальність за види тварин на планеті.

З'являються нові компанії, які відходять від усталеної практики забою тварин і пропонують альтернативу, яка не шкодить тваринам в процесі створення їжі. Наприклад:

Memphis Meats вирощує тканини яловичини, свинини і птиці в лабораторії, підгодовуючи стовбурові клітини тварин сумішшю кисню, цукру і мінералів. Через кілька тижнів в біореакторі з'являються м'язові тканини.

MycoWorks вирощує новий тип шкіри з міцелію (просто грибів) і інших продуктів.

New Wave Foods створює замінник креветок з рослинних білків і водоростей.

Geltor використовує мікроби для виробництва желатину нетваринного походження для застосування в їжі, косметиці і медицині.

Надомні біолабораторії з бактеріями зможуть виробляти все, від духів до ліків


Біореактор

Аніме Labs - це настільна міні-лабораторія, яка дозволяє дітям (і дорослим) швидко і просто почати займатися біологічної інженерією. Вона дозволяє вирощувати бактерії, що змінюють колір або світяться в темряві.

Однак у творців цієї лабораторії грандіозні плани. Джулі Лего, виконавчий директор Аніме Labs, каже, що «наша мета в довгостроковій перспективі - створити розподілений процес біовиробництва. Ви зможете проводити так само, як це роблять великі компанії, але в малих кількостях і що завгодно, від улюблених парфумів до інсуліну в домашніх умовах ».

Сьогодні ми можемо читати, писати і зламувати ДНК з легкістю і точністю, недоступною раніше. Оскільки вартість використання цих нових інструментів продовжує падати, ми спостерігаємо появу все нових і нових продуктів, які розширюють межі наших можливостей роботи з ДНК.

Категорія: Мої статті | Додав: gal (14.10.2016)
Переглядів: 110 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Нашому сайту

Інформація

Календар

Архів записів

Друзі сайту

Калькулятор


biovin © 2019